HTML

Manchester United

Manchester United. Se több, se kevesebb.

Friss

Interjú: Edwin van der Sar újraéli a döntőt

13 év után újra BL győztes lett

2008.05.24. 15:30 b3ck


Egy bő évtized után újra Európa trónján van csapatával Edwin van der Sar, a Manchester United első számú kapusa. Hősként fejezte be a szerdai meccset, erről kérdezte őt a a hivatalos Manchester United honlap.

Edwin, milyen érzés másodszor is megnyerni a trófeát?
Természetesen mindenki olyan szerda estékről álmodik, mint amilyen a mostani volt. 13 év - jó hosszú idő - telt el az első címem óta, s fantasztikus érzés, ahogy az ide vezető út is az. Az utolsó büntető volt, kivédtem, egyszerűen nem találom a szavakat. Mit is mondhatnék? Nagyszerű.

Miután John Terry tizenegyesénél nem a jó irányba vetődtél, s láttad, hogy Terry mégis kihagyta, mit éreztél?
Megkönnyebbültem! Mikor odaállt a ponthoz, tudtam, muszáj kivédenem, különben mindennek vége. Jobbra vetődtem, s szerencsém volt. Apró dolgok változtatják meg a helyzeteket – szerencsénk volt.

Mi járt a fejedben, miután kivédted Anelka büntetőjét?
Látod, hogy jön a labda, kivéded, felállsz, s tudod, hogy vége a játéknak. Van két-három másodperced, s a társak odaérnek, nagyon boldog vagy. Az egyik legnagyszerűbb érzés a világon.

Hogyan maradsz higgadt egy ekkora nyomás alatt, mint amilyen a büntetőpárbaj?
Csak meg kell probálnod annyit kivédened, amennyit csak tudsz. Természetesen hatalmas nyomás van ilyenkor a kapusokon. Azt várják tőled, hogy legalább 1-2-t kivédj, s ezt meg is kell tenned. Értük, magadért, a csapatért. 1996-ban már elvesztettem egy ilyen párbajt [Ajax vs Juventus], nem akartam, hogy megismétlődjön, szörnyű érzés.

A pálya milyen volt? Ez okozhatta a Chelsea góljánál a megcsúszásod?
Hogy őszinte legyek, a pálya valóban nem volt a legjobb. Láthattátok, hogy csúszkálok, s ez többször előfordult a meccs folyamán. Tudom, hogy Moszka nagyon keményen dolgozott a döntőn, s a szervezést is ügyesen intézték, de azt hiszem a következő alkalommal az UEFA olyan stadiont fog választani, ahol jobbak a talajviszonyok és a pálya állapota.

Kárpótol ez a siker titeket a tavalyi Chelsea elleni FA kupa döntő miatt?
Ez egy sokkal nagyobb dolog. Ha te nyersz, akkor játszhatsz az Európai Szuperkupán és az Interkontinentális Kupán Tokyoban. Rengeteg ajtó nyílik ki a csapat előtt ennek köszönhetően. A United legutóbb 9 éve, én pedig 13 éve nyertem BL-t, szóval nagyszerű érzés!

Szólj hozzá!

Címkék: interjú bl edwinvandersar

A bejegyzés trackback címe:

https://reds.blog.hu/api/trackback/id/tr12485458

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - Isti 2008.05.24. 18:57:51

[...]Posting: Interjú: Edwin van der Sar újraéli a döntőt[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása